Bambyo luiers

Bambyo luiers hebben een vulling gemaakt van 100% bamboevezels. Bamboe heeft een natuurlijke antibacteriële en antischimmel werking. De Bambyo luiers hebben een hebben een excellente vochtopname door de onmiddellijk absorberende ADL-laag. Door de duidelijke vochtindicator en preventieve anti-lekranden zal doorlekken gegarandeerd geen optie zijn, zowel dag als nacht. De T-Vorm design en omringende elastische tailleband creëren een perfecte pasvorm. De 3 mm dunne kern sluit daardoor perfect aan op het tere en gevoelige babyhuidje. Bovendien blijft de luier zo ook comfortabel en aangenaam aanvoelen onder de kleding. Daarnaast zijn de luiers voorzien van gouden dubbele bogen (exclusief patent) voor het kruis en benen. Deze dubbele bogen zijn nauwkeurig op maat gemaakt en zorgen ervoor dat geen dwarse druk op de beentje ontstaat zodra de baby poept of plast. Zo voorkomt deze luier het ontstaan van O-benen. Het speciale Aloë Vera-laagje verzorgt de kinderhuid en voorkomt irritatie en nare geurtjes.

Bambyo luiers zijn volledig ecologisch verantwoord en gemaakt van milieuvriendelijke materialen en zijn 70% biologisch afbreekbaar door milieuvriendelijke grondstoffen. Geen chemicaliën toegevoegd. Internationaal gecertificeerd product: OEKO-Tex 100 klasse 1 en NCS

Attitude luiers

De milieuvriendelijke eco werwerpluiers van Attitude zijn een groen alternatief voor reguliere wegwerpluiers. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke, recyclebare materialen op basis van plantaardige materialen van hernieuwbare bronnen en zijn (deels) biologisch afbreekbaar met een composteerbare binnenzijde en vulling. Attitude luiers zitten comfortabel en zijn zeer absorberend. Attitude luiers zijn hypoallergeen, vrij van parfums, vrij van schadelijke stoffen zoals chlorine, PVC en phtalaten en PETA-gecertificeerd.

Muumi luiers

De ecologische Muumi Baby luiers en luierboekjes zijn extra zacht en huidvriendelijk voor de tere babyhuid. Er wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke, schone en veilige grondstoffen, hierdoor zijn de ecologische Muumi Baby luiers veilig voor baby en voor het milieu. De pasvorm is uitstekend, waardoor ze extra hygiënisch zijn.

De ecologische Muumi Baby luiers worden op een natuurvriendelijke manier gefabriceerd met pure en hoge kwaliteitsgrondstoffen uit Finland en zijn gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel. Dit keurmerk wordt toegekend aan een zeer milieuvriendelijk product. Dit officiële Nordic Swan Ecolabel en de bijdrage en goedkeuring van de Finse Allergie en Astma federatie garanderen een veilige en ultieme zorg voor het kind. Het basismateriaal van de ecologische Muumi Baby luier en het luierbroekje is 100% chloor-vrije natuurlijke vezel uit gecertificeerde Scandinavische bossen. De luiers bevatten geen stoffen als latex, formaldehyde of ftalaten en zijn dermatologisch getest.

Naturea luiers

Naturaè luiers

Naturaè luiers zijn momenteel niet meer verkrijgbaar in Nederland.

Naturaèbaby luiers, zijn de eerste ecologische baby wegwerp luiers ter wereld met PLA -vezel. De zachte stof (PLA) die in contact komt met de tere baby huid verlaagt de kans op infectie, is zeer goed zuurstofdoorlatend en houdt de de baby huid maximaal droog en fris. De Naturaè ecologische baby luiers hebben geen chloorbehandeling ondergaan en er zijn geen kleurstoffen gebruikt. Naturaè baby luiers worden in Italië door kinderartsen sterk aanbevolen, preventief én als oplossing bij huidirritaties en allergieën .

De Naturaè baby luier is vrij van Chloor en kleurstoffen en biologisch afbreekbaar voor 80%. De baby luier is milieu- en mensvriendelijk en niet getest op dieren. De verpakking is van gerecycled PE.

Moltex luiers

Gemaakt met meer dan 50% natuurlijke grondstoffen uit gecontroleerde teelt. Vervaardigd met ongebleekte celstof. Zuigkern 100% chloorvrij. De ademende beschermingsfolie is tot 100% biologisch afbreekbaar. Dermatologisch getest en als huidvriendelijk beoordeeld. Verstelbare velco sluitstrips garanderen een perfecte pasvorm. De verpakking kan bij het agf afval, op een composthoop composteert de biofoliezak binnen een aantal weken zonder schadelijke reststoffen achter te laten.

Wiona luiers

Wiona luiers

Een luier heeft 200-500 jaar nodig om af te breken. Op deze manier hebben wegwerpluiers een aanzienlijke belasting op het milieu. Maar enkele onderdelen van een “gewone” luier zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Wiona daarom een luier ontwikkeld die stukken beter is voor het milieu en voor uw baby.

De uitermate zachte luier van Wiona geeft jouw baby het ultieme comfort. Alle componenten van de Wiona luier zijn getest door een onafhankelijk orgaan en zijn dermatologisch en hypo-allergeen goedbevonden. De buitenkant van de Wiona-luier is 100% micro-afbreekbaar, door i.p.v ruwe olie te gebruiken, niet gemodificeerd biologisch maïszetmeel voor dit proces te gebruiken. De micro-gaatjes in de luiers zorgen voor een goede doorluchting. De binnenkant van de luier bestaat uit cellulose en is gebleekt door gebruik te maken van zuurstof, dus zonder het gebruik van chloor of schadelijke chemicaliën. Tevens is hier gebruik gemaakt van FSC gecertificeerde natuurbehoud bossen. Op deze manier is de gehele luier milieu-neutraal. De met tea-tree verzachtende binnenkant is verzorgend voor de kleine babyhuid en sluit nare luchtjes buiten. Ook onze verpakking is natuurlijk vriendelijk en is gemaakt van 90% gerecycled materiaal.

Bambo Nature luiers

Milieuvriendelijke wegwerpluiers die niet schadelijk zijn voor de aarde! Bambo Nature luiers zijn vriendelijk voor baby’s huidje en het milieu. Bambo Nature luiers bevatten geen optische witmakers, parfums, lotions, crèmes en schadelijke chemicalien. Minder risico op allergische reacties en uitslag. Bambo Nature is bekroond met het Nordic Swan Eco Label, 100% biologisch afbreekbaar.

Bebe Cash Freelife luiers

Bébé Cash Freelife luiers

Freelife luiers van Bebé Cash hebben een dubbele absorberende kern en bieden dankzij een perfecte pasvorm maximale bescherming tegen lekkage. De anti-lekranden en elastiekjes aan de zijkant bewegen soepel mee met je baby en zorgen voor comfort en veiligheid. Dankzij de aangepaste vorm en het bijzonder stevige sluitsysteem geniet je baby van een optimale bewegingsvrijheid. Hoe je baby ook beweegt, de luier blijft op zijn plek. Bovendien bevatten Freelife luiers geen TBT, parabenen of andere biocides en zijn 100% chloorvrij. Daarnaast bevat de Freelife luier geen latex, verzachtende lotions, kleurstoffen of parfums en zijn ze gemaakt van cellulosewatten afkomstig van duurzame bosbouw.
Je kunt Bébé Cash Freelife luiers bestellen via de Natalis luierservice.

Naty luiers

Naty luiers

Naty luiers van Nature Babycare zijn unieke luiers met alle goede eigenschappen die je van een wegwerpluier mag verwachten, maar dan grotendeels gebaseerd op volledig biologisch afbreekbare materialen. In plaats van normale kunststof op oliebasis te gebruiken, zoals de meeste andere hygiëneproducten, zijn de producten van Nature Babycare voornamelijk gebaseerd op bronnen die rechtstreeks afkomstig zijn van moeder natuur. De voordelen zijn talrijk, voor de baby en voor de toekomst van baby’s milieu.

Naty luiers zijn grotendeels biologisch afbreekbaar. Andere luiers bestaan voor maar 20 tot 30 procent uit biologisch afbreekbare materialen. Naty bestaat voor 70 procent uit volledig afbreekbaar materiaal en is daarmee de allereerste milieuvriendelijke luier. Goed voor de natuur en fijn voor de baby billetjes!